Novinky

12.10.2013 08:30
Tuto otázku si klade mnoho lidí. Ano jde to! Stačí, když si stáhnete nebo vytisknete jednoduchý návod k výrobě chleba a můžete začít. Já doporučuji použít polovinu surovin protože ta je na 1ks chleba. Drobenku si objednáte na www.pekarstvipaul.cz a ty Vám rádi pošlou drobenku. Výroba kvasu z drobenky.pdf (937135)
29.07.2013 10:11
Již delší dobu se zabývám množením a aplikací pšeničného kvasu do běžného a sladkého pečiva. Jedná se o pšeničný  kvas od firmy Dunic. K pšeničnému kvasu doporučuji určitě používat kvasomat Tradeilevain od firmy JAC. V České republice má zastoupení na všechny stroje od firmy JAC firma PEKASS Plzeň. Kvasomaty se prodávají o různých velikostech v rozmezí 40 až 225 kg. V testování na ostrých provozech mě pomáhají tyto pekárny: Pekárna Johan Zdice (již si zakoupil...
24.06.2013 19:51
Tento stručný návod jak vyrobit žitný kvas, je pouze jednoduchý výtah z knihy p.Vevřeny z roku 1951. Jedná se o nejlepší publikaci o žitných kvasech. Vedení žitných kvasů.doc (1153024)
25.05.2013 18:49
Nebude tomu věřit, co může pekař zažít!!! Kdo Vás může říci, že umí uvařit ovocné knedlíky??? No moc nás nebude a taky není. Je to fakt umění takový rádoby obyčejný knedlík uvařit. A ejhle mě se to povedlo J. Vyrobit knedlíky, které dobře vypadají a ještě k tomu skvěle chutnají, začínám se plácat po rameni, ale věřte nevěřte Já jsem to dokázal. A kde?? No přeci u nejlepšího výrobce knedlíků v Rožmitále pod Třemšínem. Jistě všichni znáte Oskavský knedlík!!! Tak tam tyto knedlíky...
13.04.2013 06:49
Mělník je krásné  a historické město. Zde se slévají naše dvě řeky Vltava a Labe. Ač by jste to lidičky moc nečekali, ale jedná se o kraj, kde se pěstují a vyrábí fantastická vína. Jak odrůdy červené, tak odrůdy bíle. A to vše u jednoho z nich www.vinarstvi-kraus.cz . Ale né snad, že bych tu pouze na koštu vín, ale jsou zde také pekařství, která již vyrábějí chleba a pečivo od roku 1991 a jeden s těch známějších je www.pekarstvipaul.cz . Majitelem této pekárny je...
06.04.2013 17:17
Byl jsem pozván na Slovensko firmou PekaStroj s.r.o., abych jim pomohl s prezentací kvasomatu na pšeničné kvasy. Musím potvrdit, že jsem byl mile překvapen účastí zákazníku na tomto semináři. Dále bych chtěl poděkovat celému týmu fa. PekaStroj s.r.o. a největší dík patří majitelce pí.Kováčové. Obrázky s této akce budou později. Odkaz na firmu www.pekastroj.sk
Záznamy: 13 - 18 ze 29
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Mlynářské desatero

1. Jedině u mne mlíti budeš.
2. Nevezmeš meliva, dokud nezaplatils.
3. Pomni, abys měřičné dal a melné zapravil.
4. Cti mlynáře a chasu jeho, aby se ti dobře vedlo ve mlýně.
5. Nenecháš mlýnské stroje jíti na prázdno.
6. Zachováš ve mlýně ve všem a všude čistotu.
7. Nepokradeš a jen co tvého si vezmeš.
8. Nepromluvíš křivého svědectví proti mlynáři, že ti špatně semlel a málo dal.
9. Nepožádáš od mlynáře více, nežli semlels.
10. Aniž požádáš, co se rozprášilo.

Kontakt

Zdeněk BÖHM Zámecká 395
Spálené Poříčí 33561
Česká republika
mobil: +420 602442529

IČO: 01387774

zd.bohm@seznam.cz